Jag gillar att baka!

Banankaka med citrusglasyr – ingredienser


skrivet den 14 jan av Admin, klockan:10:36
En given favorit när jag bakar är banankaka med citrusglasyr. Den upptäckte jag ganska tidigt när jag kom till Sverige, och har sedan dess även velat göra en sådan själv, eftersom den är så god. Det som gör den så fin är att flera komponenter som bananer, kardemumma och på det spetsat med lite citron, gör sig så bra i ett bakverk. Man kan undra hur bananerna ska hålla färgen i kakan, men det är då man tar till knepet med citronsaft som man blandar i när man mosar bananerna i skålen. Ni kanske undrar hur man tillagar denna och vilka ingredienser som ingår, och det ska jag berätta för er nu. För det första måste ni ställa ugnen på 200 grader, och medan ugnen värms upp ställer ni fram ingredienserna: tre stycken ägg, 3,5 deciliter smör, 100 gram strösocker, 4,5 deciliter vetemjöl, tre teskedar bakpulver, två teskedar vaniljsocker, två teskedar kardemumma, ett par bananer (tre stycken rekommenderas), samt en halv citron, som ni sedan ska pressa fram saften ur och blanda i moset med bananer så att de behåller sin fina färg, och inte blir bruna, som så snabbt händer med bananer. Dessutom kommer ni behöva en del saker till glasyr och garnering, men jag ska kolla upp exakt vad så återkommer jag.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt