Jag gillar att baka!

Banankaka med citrusglasyr – servering


skrivet den 16 jan av Admin, klockan:10:37
När ni har blandat allting och vispat det så att smeten är riktigt fin och jämnt fördelar så är det dags att klä långpannan med så kallat bakplåtspapper. Långpannan ni väljer kan vara den av standardformat, men det där bestämmer ni själva. När pannan är fixad med bakplåtspapper så häller ni ut smeten i pannan. Nu är det bara för er att vänta tills att ugnen når de där 200 graderna. Sedan låter ni grädda smeten i en si så där tjugo till tjugofem minuter. Ni kan grädda den i mitten av ugnen, men jag skulle nog rekommendera i den nedre delen, för det blir lite bättre och godare då. När gräddningen är klar så tar ni ut kakan och låter den svalna. Under denna process fixar ni glasyren och rör ihop osten med smöret som ska vara mjukt och florsockret. När kakan har svalnat brer ni ut glasyren över den. Innan ni serverar den så kan ni ställa in den i kylen. När den är riktigt sval så kan ni garnera med rivet apelsinskal, innan ni skär upp den i bitar och ställer fram på matbordet. Så –där är kakan klar! Enkelt, väl?

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt