Jag gillar att baka!

Banankaka med citrusglasyr – tillagning


skrivet den 15 jan av Admin, klockan:10:36
Så, nu har jag hittat vad och i vilken mängd man behöver de olika varorna för att få till glasyren på ett korrekt sätt. Glasyren kan ni förbereda sedan, men det som kommer att behövas är 200 gram philadelphia ost, 25 gram smör, som håller rumstemperatur, alltså någonstans runt 20 grader, en deciliter florsocker, samt en halv citron som behövs för saft och till finrivet skal, samt en halv apelsin, som ni sedan garnerar kakan med. Och det är just det som sedan garneringen består av –rivet apelsinskal. Medan ugnen värms upp, så blandar ni ägg och socker och vispar det väl. Smält smör och blanda ner mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsockret. Mosa sedan bananerna och addera citronsaft som ni pressar fram ur citronen. Allt detta ska ni sedan blanda i äggsmeten. Denna process tar inte så lång tid, men har ni förberett allting som sig bör, det vill säga att köket för det första är rent och prydligt innan ni börjar baka, och att sedan allt är rent och organiserat, varorna framme och så vidare, så går ju allting så mycket smidigare och snabbare.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt