Jag gillar att baka!

Chokladpaj med kola – ingredienser


skrivet den 17 jan av Admin, klockan:10:37
Jag tycker att banankaka med citrusglasyr är en riktig höjdare, men vill man variera sig och bjuda på en riktig specialare, så skulle jag nog rekommendera chokladpaj, men inte vilken chokladpaj som helst, utan den ska dessutom vara med kola. Här har ni en riktigt liten lyxig paj, som fungerar i alla sammanhang, och såväl sommar som vinter. De ingredienser ni behöver införskaffa är följande: 200 g chokladkaka (ni väljer vilken beroende på smak och humör), 75 gram smör. Ska ni ha en mörk chokladkola så behöver 1,5 deciliter vispgrädde, 1,5 deciliter strösocker, 1 deciliter mörk sirap, 2 matskedar kakao, en halv tesked ättiksprit (12 procent blir bäst), samt 50 gram smör. Ska ni göra en vit chokladkola, så byter ni helt enkelt ut de där matskedarna kakao med 100 gram vit choklad i stället och ersätter den mörka sirapen med ljus. Till garneringen så rekommenderas kakao. Receptet är avsett för hela fjorton bitar, så jag tror det ska räcka till en normal bjudning. Behöver ni till fler så kan ni ju alltid göra två kakor efter varandra, då har ni till 28 bitar, och då har ni så att ni kan bjuda många.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt